tisdag 19 januari 2010

Om att vara light

Hade ett samtal idag om bloggskrivande. Om hur inläggen bör vara korta, lagom ironiska, gärna med samtidskoppling och tillhörande fyndigt avslut. Blogginlägg bör vara...light, för att locka läsare i stor skala. Läser man runt blir mönstret ganska tydligt, det finns ett blogglingo. Det kan man ju verkligen skita i, kom vi fram till. Bestämmer man sig för att i första hand skriva för sig själv, är ju bara det egna lingot intressant. Sen är det kanske lättare sagt än gjort. Det är svårt att skriva och helt stänga ute bilden av en läsare.

När jag senare åkte hemåt efter vår promenad (läs: halt motigt traskande i snömodd med barnvagn runt ett kvarter, barnet somnade), insåg jag att det nog är det där med light jag inte kan eller vill få till. Det här till exempel är kanske inte så light, men fy fan va det är bra.

Liten sitter som klistrad när jag spelar det hemma.

Något annat som inte känns så light just nu är David Hawkes bok Ideology. En hel bok av: "the self is produced by the interaction of signifying systems which allocate it a particular identity without any independent volition on its part." Mmm, det blir roliga 191 sidor detta.
I morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar